Talkshow: Liefde voor het Landschap


Ter eren van het 5-jarig bestaan organiseert Prolander op donderdag 4 november de talkshow: Liefde voor het Landschap in DOT Groningen.

Directeur Evelien van Everdingen blik met trots terug op de afgelopen 5 jaar en kijkt vooruit naar kansen en dilemma's voor de toekomst. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk gaan opdrachtgedeputeerden Henk Jumelet (Drenthe) en Henk Staghouwer (Groningen), directeur Natuur en Biodiversiteit bij Ministerie van LNV Donné Slangen en bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio Gert-Jan Hospers onder leiding van host Inge Diepman in gesprek over ontwikkelingen in het vakgebied. Voor deze unieke belevenis nodigen we niet alleen onze Prolander medewerkers uit, maar ook belangrijke relaties met wie we in de dagelijkse praktijk werken aan een mooier Drenthe en Groningen.

Coronatoegangsbewijs

Voor het bezoeken van DOT is voor bezoekers van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs met QR-code verplicht. Deze kan getoond worden met de CoronaCheck app of met een uitgeprint formulier te downloaden via www.coronacheck.nl. Bij het tonen van de QR-code dient u zich ook te legitimeren. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid

Terugblik op webinars

We trapten ons lustrum af met 3 online kenniswebinars waarin experts hun visie deelden op belangrijke ontwikkelingen in ons vak.

Tijdens het eerste webinar deelde Marion van der Voort van Bureau voor Gebiedscommunicatie haar tips over participatie, hoe pak je dit goed aan? Collega’s Ernst-Jan Cornelis en Martin van Dijken vertelden hoe participatie een belangrijk onderdeel was van het gebiedsproces in het Zuidelijk Westerkwartier.

In het tweede webinar van de lustrumreeks ging over je thuisvoelen in een landschap. Theo Spek, Hoogleraar Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, vertelde over het verbinden van het verleden aan de grote toekomstige opgaven in het landschap. Projectleider Hans Verhoogt nam ons mee in de opgave van Prolander in de Drentsche Aa, waar met respect voor het verleden wordt gewerkt aan een nieuw landschap.

En we sloten af met het derde webinar, waarin Gert-Jan Hospers, Bijzonder Hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit, pleitte voor een dialoog op ooghoogte - over én in het landschap. Vervolgens vertelde projectleider Jacomijn Pluimers hoe we in het Bargerveen de opgave voor natuur combineren met de ambitie om het gebied een (economische) impuls te geven.