Het concept inrichtingsplan voor Meerweg staat online


De boerderij van het Meerschap Paterswolde in Haren was opnieuw de locatie van een goedbezochte informatiebijeenkomst op dinsdag 17 september, onder de vlag van ‘Meer in Balans’. Dit keer stonden de plannen voor inrichting van het gebied Meerweg en ondermeer het peilbesluit voor het Paterswoldsemeer centraal.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de Provincie Groningen, Waterschap Noorderzijlvest, Meerschap Paterswolde en Prolander. De organisaties werken samen onder de vlag van ‘Meer in Balans’ in verschillende projecten in en rondom het Paterswoldsemeer. Het concept inrichtingsplan voor Meerweg leest u hier. (pdf, 6.6 MB)

"Scherpe vragen hebben we graag"

“Een grote opkomst is altijd een goed teken. Dat betekent dat mensen betrokken zijn bij hun omgeving. Dat is mooi. We konden als medewerkers van Waterschap, Provincie, Meerschap en Prolander goed uitleggen wat de plannen zijn en de meeste vragen ter plekke beantwoorden”, aldus Evert Lobstein van Prolander. “Scherpe vragen hebben we graag, daarmee kunnen we onze plannen verbeteren”.

Op de hoogte blijven via de nieuwsbrief

Uit de reacties van de aanwezigen blijkt dat de informatiebijeenkomst gewaardeerd wordt. “We kregen positieve reacties, de sfeer was goed en gemoedelijk. Ook de samenwerking van de vier organisaties is prima. We kunnen verder. We houden de inwoners rond het Paterswoldsemeer regelmatig op de hoogte via een nieuwsbrief.”

Ik blijf graag op de hoogte en meld mij aan voor de nieuwsbrief van Meer in Balans.

Reacties

Voor reacties en meer informatie gebruikt u het emailadres meerinbalans@prolander.nl.

Vragen?

Vragen over het project Meerweg kunt u stellen aan de heer Evert Lobstein van Prolander, telefoonnummer (0592) 36 53 90 of e-mail e.lobstein@prolander.nl. Vragen over de projecten rondom het Paterswoldsemeer van het Waterschap Noorderzijlvest kunnen gericht worden aan mevrouw Marion Meijer van het Waterschap Noorderzijlvest, telefoonnummer (050) 304 82 49 of e-mail m.meijer@noorderzijlvest.nl.

Impressie van het project

Bekijk hier een impressie van het Meerweg project “Ecologische verbindingszone Meerweg”.