Droogte: Bargerveen en Drentsche Aa in Roeg TV


Op zaterdag 12 oktober stond het programma ROEG! Van RTV Drenthe in het teken van droogte. De droge zomers van de afgelopen twee jaar hebben grote impact gehad op de natuur in Drenthe. In de aflevering is speciale aandacht voor twee natuurgebieden waar Prolander actief is.

Drentsche Aa

Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen omdat er dankzij de regen van de afgelopen twee weken een aantal flinke plassen zijn ontstaan, heeft de natuur rond de Drentsche Aa te maken met een flink tekort aan water. Aan de oppervlakte lijkt het nu misschien nat, maar als je dieper graaft is de grond droog. Boswachter Kees van Son neemt presentatrice Loes mee in het gebied en legt haar uit welke impact de droogte heeft.

Bargerveen

Ook in het Bargerveen heeft de droogte invloed op de natuur, en in het bijzonder op het veen. Boswachter Jans de Vries laat zien hoeveel veen door de jaren heen al is verdwenen als gevolg van de droogte. Hij is heel blij met de regen van de afgelopen weken, maar geeft aan dat er nog veel water bij moet om ervoor te zorgen dat er niet nog meer veen en daarmee ook bijzondere planten en dieren verdwijnen.

Bekijk de aflevering

Ga naar de website van Roeg.tv en bekijk de uitzending van 12 oktober 2019 over droogte