Informatiebijeenkomst Hunzedal op 3 juli in Buinen


Woensdagavond 3 juli (20.00 uur) organiseert stuurgroep De Hunze een informatiebijeenkomst over het Hunzedal voor alle inwoners van de gemeenten Borger-Odoorn, Tynaarlo en Aa en Hunze. De avond is bij Hotel Hartlief in Buinen. Gedeputeerde Henk Jumelet is één van de sprekers.

Hunzedal wordt nog mooier

Het beekdal van De Hunze wordt op verschillende plaatsen de komende jaren opnieuw ingericht. Tryntsje Slagman is voorzitter van de stuurgroep. “Het Hunzedal is nu al prachtig, maar wordt nog mooier. Daar doen wij ons best voor, maar dat kunnen we nooit alleen. Daar hebben we organisaties, gemeenten, bewoners en ondernemers voor nodig. Uiteindelijk praten we altijd over andermans grond om de doelen van het provinciale natuurbeleid te kunnen realiseren en dat is een extra verantwoordelijkheid voor ons.”

Er zijn in twee decennia al veel projecten gerealiseerd. Inmiddels is van de beoogde 2.115 hectare natuur ruim 1.700 hectare aangekocht en ruim 1.300 hectare al ingericht als moeras, hooiland of voor waterberging. “Ondanks alles wat we met elkaar en de omgeving gerealiseerd hebben, ligt er ook nog een flinke uitdaging op ons te wachten.” Prolander is betrokken bij de projecten die in voorbereiding en in uitvoering zijn.

Beeld geven hoe het vroeg was en hoe het gaat worden

In het kader van het Programma Natuurlijk Platteland zal in het stroomgebied van de Hunze nog 408 hectare landbouwgrond worden omgevormd in natuur en 761 hectare worden ingericht om te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (KRW). “De betrokkenheid van boeren en bewoners bij ons Hunzedal is groot. Daar willen we bij aansluiten. Mensen willen weten hoe het vroeger was en hoe het gaat worden. Daar gaan we 3 juli een beeld van geven: hoe het was? Hoe het is? En hoe het wordt? We nodigen uit om daarover mee te praten. Ik zou zeggen: kom woensdagavond naar Hotel Hartlief (20.00 uur) in Buinen.”

Op de hoogte blijven?

Wilt u graag op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan en u ontvangt met enige regelmaat nieuwsberichten over de projecten.

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief over het Hunzedal.