Statenleden Drenthe op bezoek bij Prolander in Bargerveen


Woensdag 20 september brachten 14 Drentse Statenleden een werkbezoek aan Prolander. Prolander werkt als uitvoeringsorganisatie in opdracht van de provincies Drenthe en Groningen en ontvangt de politieke vertegenwoordigers met veel enthousiasme.

Van werk in uitvoering naar draagvlak

We vinden het belangrijk de projecten te laten zien, daar waar de werkzaamheden plaatsvinden. Behalve algemene info over Prolander lag het accent vooral op participatie met bewoners/gebruikers van het gebied en de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de regio.

Toelichting in het veld

Het bezoek begon in het Veenloopcentrum in Weiteveen en daarna nam het gezelschap een kijkje bij de bouw van de grootste schaapskooi van Nederland in wording. De Statenleden kregen toelichting van zowel gedeputeerde Henk Jumelet als directeur Evelien van Everdingen van Prolander.

Kracht van de samenwerking

Gastheer Henry Schepers van het Veenloopcentrum vertelde wat het herinrichtingsproject betekent voor de bewoners en ondernemers in het gebied. Hij roemde met name de kracht van de samenwerking en goede communicatie tussen alle betrokkenen. Bij de bouw van de schaapskooi vertelde directeur Marco Prins van Brands Bouw over de ontwikkeling van de schaapskooi die in april 2018 open gaat en plaats biedt aan 1000 schapen. De uitvoerders gingen in op de regionale werkgelegenheid door inschakeling van lokale aannemers bij de realisatie.