Webinar ‘De mogelijkheden van de WILG binnen het NPLG’


Donderdag 16 februari 2023 organiseerde Prolander de webinar ‘De mogelijkheden van de WILG binnen het NPLG’. De webinar werd uitgezonden via YouTube. Heeft u de webinar gemist? Geen probleem! Bekijk de webinar hieronder terug.

Waar gaat de webinar over?

Met het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) staat Nederland voor een ongekend grote en complexe uitdaging. Gebiedsprocessen spelen daarbij een belangrijke rol. Wat kan de Wet Inrichting Landelijk Gebied (WILG) hierin betekenen?

Prolander, uitvoeringsorganisatie van Groningen en Drenthe, rondt momenteel een WILG-traject af in het gebied Nieuw-Schoonebeek in Drenthe. Hier wordt ervaren hoe de WILG werkt en wat de voorwaarden zijn voor succes.

In de webinar onder leiding van Inge Diepman, praten Evelien van Everdingen (Directeur Prolander), Bert van Guldener (voormalig Projectleider Bargerveen-Schoonebeek) en Johan Heinen (Senior Jurist Gebiedsontwikkeling bij Kadaster) u bij over de mogelijkheden van de WILG voor de opgave van het NPLG. Hierbij krijgt u zowel een theoretische basis als voorbeelden uit de praktijk.


Bekijk ook