Wethouder Otter draait waterbuffer Weiteveen open


De nieuwe waterbuffer bij Weiteveen staat open. Afgelopen donderdag draaide wethouder Otter de stuw in de slenk open en daarmee is de waterbuffer officieel opgeleverd. Met het opendraaien van de stuw symboliseerde wethouder Otter het waterbeheer van de buffer Weiteveen. Die buffer is nodig om het unieke natuurgebied Bargerveen te behouden.

Van de schaapskooi tot de waterbuffer

Jisse Otter opende de slenk samen met Ans van Wijk, gebiedsmanager van Staatsbosbeheer. Want Staatsbosbeheer gaat zowel het nieuwe terrein als de toekomstige Schaapskooi onderhouden en beheren. Aan die Schaapskooi wordt op dit moment nog druk gebouwd. De nieuwe waterbuffer in Weiteveen is in iets minder dan één jaar gerealiseerd. Deze maatregelen hebben het landschap ten oosten van Weiteveen flink veranderd.

Ideaal fietsen en wandelen

Het is een schitterend gebied geworden. Ideaal om te fietsen en te wandelen, met twee nieuwe bruggen en verschillende nieuwe fiets- en wandelpaden. Eerder al waren er voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat het dorp minder te maken krijgt met wateroverlast. Natuurlijk waren ook omwonenden uit het dorp uitgenodigd voor de bijeenkomst. Van de opening is een filmisch verslag gemaakt :

Lees meer over het project Bargerveen-Schoonebeek