Webinars: het geheim van Prolander


Webinars

Op 1 januari 2021 bestonden we precies vijf jaar! Dat gaan we vieren. Dat feestjes in coronatijd anders zijn weet inmiddels iedereen. Ook voor dit lustrum moeten we schakelen naar een alternatief, want we hadden een klein beetje hoop dat het in 2021 mee zou vallen met corona. Helaas is dit nog niet het geval.

In het kader van het lustrum organiseren we dit jaar verschillende webinars om onszelf een flinke dosis inspiratie cadeau te doen. Het eerste webinar staat gepland op dinsdag 26 januari van 12.30 uur tot 14.00 uur. Onderaan deze pagina vind je een link naar de zoomkamer om deel te nemen aan het webinar.

In juni staat het slotwebinar gepland: Het geheim van Prolander.

Sprekers webinar 26 januari

Tijdens het eerste webinar nemen landschapsarchitecten Jorryt Braaksma en Peter Hermens ons mee in inspirerende plannen en processen. Beide mannen zijn gewend om uiteenlopende vraagstukken en kansen slim met elkaar te verbinden, waarbij ook nog eens heel aantrekkelijk landschap ontstaat. Ze vertellen over opgaven waar het landelijk gebied de komende decennia mee te maken krijgt: biodiversiteit, klimaatadaptatie, verduurzaming van de landbouw, watervoorziening, etc. En ze laten ons zien hoe zij daarmee omgaan. Dit sluit deels aan bij ons huidige opdrachtenpakket en biedt wellicht inzichten voor nog betere en integrale plannen.

Jorryt Braaksma

Jorryt is landschapsarchitect en medeoprichter van het landschapsarchitectenbureau LAMA, gevestigd in Lier (BE).

Hij studeerde in 2012 af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam met een regionale opslibbingsstrategie voor laag gelegen Waddenpolders. Jorryt werkte in dienst en later als freelancer voor diverse bureaus, waaronder Karres en Brands, Must stedenbouw, Strootman landschapsarchitecten, DELVA landscape architects en Posad. Naast LAMA is Jorryt Gastprofessor aan de Universiteit van Hasselt (BE) en begeleidt hij regelmatig afstudeerders aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Peter Hermens

Peter Hermens is landschapsarchitect. Hij startte in 2013 met zijn bedrijf Werkend Landschap, vanuit de overtuiging dat het landschap in de toekomst veel beter en mooier kan zijn. Dat is hard werken, maar het is in zijn visie ook de morele plicht die we naar volgende generaties toe hebben.

Peter is een allround ontwerper en onderzoeker met kennis van zowel het kleinste (erf, straat en plein) als het grootste (landschapsplannen, gebiedsvisies, beleid en geografie) schaalniveau. Met nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht, creativiteit, met verrassende inzichten, betrokkenheid en inspirerende samenwerkingen zoekt hij naar nieuwe wegen in vaak oude landschappen.